Blåbärspulver

ProduktinformationBlåbärspulver innehåller hela bär inklusive fruktkött, kärnor och skal som har torkats i rumstemperatur för att bevara alla vitalämnen på bäst

 

Recensioner

Produktinformation
Blåbärspulver innehåller hela bär inklusive fruktkött, kärnor och skal som har torkats i rumstemperatur för att bevara alla vitalämnen på bästa sätt.

Ungefär en tiondel blir kvar av bären efter torkning, så till varje kilo blåbärspulver går det åt tio kilo färska bär.

Blåbär är naturligt rika på vitaminer, mineraler och fettsyror. De innehåller också gott om steroler och antioxidanter – främst färgämnet antocyanin.

AnvändningPassar mycket bra att äta dagligen som näringstillskott. Blanda gärna i smoothies eller juice. Perfekt som smaksättare eller färgämne.
Blåbäret användes inom folkmedicin som medel mot diarresjukdomar och andra magåkommor. Kokade blåbär rekommenderades för just diarre, medan det råa bäret ansågs bra mot förstoppning. Man använde det också för behandling av tarminfektioner, magkatarr, eksem och inflammation i tandköttet, samt vid nattblindhet och andra ögonproblem. Blåbäret är rikt på spänstiga fibrer som kan hjälpa t.ex den uppåtgående delen av tjocktarmen i sitt arbete.

Recensioner

Recensera produkt

Relaterade produkter