Svartvinbärspulver 50g

ProduktinformationDen så vanligt förekommande bärbusken med det svarta guldet, svarta vinbär, har vi all anledning att fortsätta ävens även under årets mörka må

 

Produktinformation
Den så vanligt förekommande bärbusken med det svarta guldet, svarta vinbär, har vi all anledning att fortsätta ävens även under årets mörka månader. Svarta vinbär är en mycket god källa till C-vitamin, som i sin tur bland annat behövs för att bygga upp brosk och benvävnad.

Då antioxidanterna i dessa bär främst förekommer i deras mörka färgpigment utgör de en riktig antioxidantbomb.

Svarta vinbär är även fullproppade med mineraler och har en hög andel av antocyaniner. Vi hittar vitaminerna A, B3, C, E, Omega-6, fettsyran GLA samt, i urval, även kalium, kalcium, fosfor, magnesium och järn.

Våra frukt och bärpulver är torkade vid låg temperatur för att så skonsamt som möjligt bevara alla näringsämnen. Kom ihåg att torkat pulver är ett koncentrat av själva bäret eller frukten och innehållet blir alltså ett näringskoncentrat som utgör ett utmärkt komplement för att balansera kosten.

Både bären och bladen har i folkmedicinen förr använts flitigt mot gikt och förekommer ofta i teér mot förkylning och andra symptom.

Användning

Våra frukt- och bärpulver passar utmärkt i smoothien, fruktdrinken eller att strös på frukostmüslin.

Näringsdeklaration per 100 g

Energi: 1504 kJ / 358 kcal

Fett: 13,62 g (varav mättat fett 1 g)

Kolhydrater: 42,3 g (varav sockerarter 25 g)

Protein: 16,6 g

Salt: 0,0012 g

Relaterade produkter